top of page

Welkom op deze site over voetenbaden, Verwen jezelf regelmatig zo zorg je voor een goede ondersteuning bij een gezonde leefstijl.

Soorten Voetenbaden

Eerst borstel je je voeten en benen goed om de doorbloeding te stimuleren. Daarna in een gekozen voetenbad met een lekkere warme temperatuur met zouten, magnesium, zeewier, gember of appel-azijn om te ontgiften. Dan kan je daarna nog een schoon voetenbad met etherische oliën nemen voor de ontspanning en dan afspoelen met een koud water en inpakken in een handdoek om de poriën weer te sluiten.

Appel-azijn voetenbad helpt bij allerlei aandoeningen die met ontstekingen te maken hebben, bevorderd de door bloeding en verlichtpijn aan de voeten.

Zeewier voetenbad stimuleert de bloedsomloop en stimuleert de lymfeklieren ook een fijn hulpmiddel bij ontgiften van zware chemicaliën, metalen en straling. Voorziet je lichaam oa van jodium en helpt je hormoon balans te reguleren.

Gember voetenbad, van een gembervoetenbad ga je echt zweten helpt bij een opkomende verkoudheid of griep ( je mag geen koorts hebben) en geeft energie, helpt bij menstruatiepijnen, hoofdpijnen en is ontstekingsremmend.

Zeezout voetenbad helpt om je zuurgraad te verlagen, geeft energie en helpt melkzuur te verminderen, bijv na een sportinspanning. Zeezout voorziet je lichaam van belangrijke mineralen.

Zuiveringszout voetenbad heeft een reinigende werking op de huid en helpt bij schimmels, helpt bij het herstellen van de zuur/basis balans van je lichaam en kan goed gecombineerd worden met de andere voetenbaden.

Essentiële Oliën mix: Er zijn vele oliën met veel verschillende doelen en werking, we kunnen samen uitzoeken wat voor jou op dat moment de beste mix is. Bijvoorbeeld Lavendel bij stress, pepermunt bij vermoeidheid, kamille bij hoofdpijn.

bottom of page