top of page

Gemberthee, Een goed idee?

Gemberthee? Een goed idee?
Gemberthee vinden de meeste mensen lekker, het verwarmd en het is ontstekend remmend.

Maar is het nu verstandig om te drinken?


Volgens de site: Gezondheidsnet: Het drinken van thee zonder suiker staat in de vijf van schijf, dat geld ook voor gemberthee. Het drinken van thee voorziet je lichaam op een gezonde manier van vocht. Gember thee is dus een gezonde dorstlesser.


Aan gember worden allerlei gezonde effecten toe geschreven, maar volgens gezondheidsnet is dit niet bewezen. Te veel kruidenthee drinken kan wel, omdat er in kruidenthee plantengifstoffen kunnen zitten. Hun advies wissel het af met groene of zwarte thee, deze verlagen het risico op een hoge bloeddruk en een beroerte, drink 3 kopjes groene of zwarte thee per dag.


Volgens Jutta Koehler moet je zeker niet te veel gemberthee of groene thee drinken. Gemberthee verhit ons lichaam te veel en groene thee verkoelt ons weer te veel.

Gemberthee droogt ook uit. Gemberthee drinken we als ons lichaam het nodig heeft. Ben je extreem koud geworden dan kan een sterk getrokken kopje gemberthee je helpen weer op te warme. Heb je last van ontstekingen dan kan een klein sterk kopje gemberthee helpen de ontsteking te verminderen. Maar drink zeker niet de hele dag gemberthee, of welke andere thee dan ook. Elke thee heeft zijn eigen thermische werking die je op bepaalde momenten kan inzetten.

Wat is wel goed: Warm water drinken ( koud verzwakt onze milt energie), daar wordt ons lichaam echt gelukkig van.


Mohammed van de Power academie is orthomoleculair therapeut:

Hij heeft dit recept voor een sterke weerstand, als je last hebt van en verkoudheid of griep:

* Kopje groene thee

* Halve theelepel kruidnagel

* Vocht van een halve citroen

* Wat geraspte gemberthee


Groene thee bevat een antioxidant, EGCG genaamd. Dit stofje vangt afvalstoffen in het lichaam op, remt ontstekingen en heeft ook anti-virale eigenschappen. Kruidnagel wordt van oudsher vaak bij griep gebruikt, is virus en schimmel dodend en werkt verzachtend.


Hij is het geheel met Jutta eens dat een sterke milt energie de basis is voor een goed en sterk immuunsysteem. Een zwakke milt energie zorgt ook voor meer slijmvorming. Met als gevolg sinusverstoppingen, een hoog cholesterol en overgewicht.

Andere symptomen van een zwakke milt energie: Vermoeidheid, ontlasting die niet stevig is, piekeren, spierzwakte, oedeem, slapeloosheid.


Zijn favoriete kruid om de milt te versterken.

Gember,” de krachtige versterker voor je milt”.


Gember heeft vele gezondheidsvoordelen:

* Antibacterieel

* Antiviraal

* Antischimmel

* Dood parasieten

*Vermindert spijsverteringsklachten

* Versterkt de maag

* Verhindert klachten als een opgeblazen gevoel en een slechte stoelgang


Gember kan je goed inzetten bij ochtendmisselijkheid gedurende de zwangerschap. Het remt ontstekingen.

In deze studie kun je alles lezen: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23612703/


In de winter kunnen we dus iets meer gember gebruiken dan in de zomer en voor mensen die het al snel warm hebben is het verstandig echt zuinig te zijn met gember.


Mijn advies:

Gebruik gember voor waar het bedoelt is, om je weerstand te versterken als je last hebt van een verkoudheid of griep of andere klachten. Zorg eerst voor een sterke miltenergie in plaats van te grijpen naar supplementen of kruiden/specerijen om aan je klachten te werken. Drink veel warm water, 6 glazen per dag en drink een glas in 1x leeg. ( niet in slokjes over de dag heen). Drink verschillende kruiden theeën daarnaast, wissel het goed af.Dinsdag 20 februari geef ik een workshop over: Hoe versterk je je weerstand?


Wat natuurlijk mijn favoriet is om je lichaam te versterken en in balans te brengen?

Reflexzonetherapie: Bewust, Balans, Gezond.


Tot ziens, op dinsdag 20 februari?

groetjes Anjo76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

April in het Zonnetje 1

Nieuwsbrief April in het Zonnetje 1 Stilte Massages: Op 2 April begon de maand April met een Stilte dag. Een dag waarop Joyce en ik stilte massages combineerde met een klankschalen massage. Voor de 1

Comments


bottom of page