top of page

Handmassages, je reikt iets aan en krijgt veel terug!


Reflexzonetherapie bij ouderen.

Wat is het heerlijk om op mijn fiets langs de oudere damens te gaan om ze even aandacht te geven en ondertussen te masseren. Ze zijn (zoals alle mensen) allemaal zo anders, maar praten allemaal graag. Over hun leven, kinderen, kleinkinderen en achter klein kinderen. Gemiddeld zijn ze 90 jaar. Allemaal hebben ze wel wat fysieke klachten en eigenlijk hebben ze daar ook allemaal moeite mee. Dan word je zo oud ! Zelfstandigheid opgeven is het grootste probleem en je er tegen verzetten vergroot dit probleem alleen maar. Hoe ga je hier mee om als je 90 bent?

Ondertussen masseer ik hun handen, reageer op pijnlijke reacties door daar heel rustig even door te masseren en probeer ze te ontspannen. Soms vallen ze even in slaap.

Ik probeer met mijn vrolijke houding hun een fijn moment te geven en met mijn massages ondertussen wat fysieke klachten te verminderen. Ze mogen tegen mij klagen, zeuren, praten of even stil zijn. Waar ze zelf behoefte aan hebben.

Sommige staan nog midden in het leven en ontwikkelen zich zelf nog, andere zijn zo lief en kwetsbaar dat je denkt dat ze omvallen, wat ze helaas ook nog wel eens doen omdat ze te weining balans meer hebben. Ik hoop dat mijn massages hier ook nog wat invloed op kan hebben.

Deze nieuwe tak van masseren vind ik een hele mooie uitdaging die ik van harte aan ga. Ik hoop nog veel oudjes een paar fijne momenten te bezorgen en zij mij. Het is een hele leerzame uitdaging.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

April in het Zonnetje 1

Nieuwsbrief April in het Zonnetje 1 Stilte Massages: Op 2 April begon de maand April met een Stilte dag. Een dag waarop Joyce en ik stilte massages combineerde met een klankschalen massage. Voor de 1

LOGO_AARklein.png
bottom of page