top of page

April in het Zonnetje 1

Bijgewerkt op: 14 mei

Nieuwsbrief April in het Zonnetje 1


Stilte Massages:

Op 2 April begon de maand April met een Stilte dag. Een dag waarop Joyce en ik stilte massages combineerde met een klankschalen massage. Voor de 1 het top punt van verwennerij, voor de ander wat te veel van het goede. Raar maar waar: Voor Stilte moet je een beetje klaar zijn.

We zijn tegenwoordig zo gewend aan geluid en aan vermaakt worden, dat we stilte bijna bedreigend vinden of in ieder geval ingewikkeld. Toch is bewezen dat Stilte heel goed voor ons is. Natuur en Stilte zijn 2 hele belangrijke aspecten om onze hersenen gezond te houden.

Daarom ga ik Stilte massage dagen iedere maand aanbieden ( net iets anders dan een massages in stilte, wat ook heerlijk is) en wil ik gaan starten met 1x in de maand een stilte wandeling organiseren. (woensdag 1 mei om 10:00 uur of 20:00 uur, locatie volgt , een berichtje graag als je geïnteresseerd bent). Stilte wandelingen met kleine oefeningen om het zelf genezend vermogen te stimuleren, niet moeilijk, voor iedereen mee te doen.

Mijn doel is jullie te laten kennis maken met Stilte op een eenvoudige wijze en voor mezelf om te leren leven in de stad wat de meeste mensen zoeken buiten de stad. Natuur, rust, stilte, genieten en balans. Mijn dagen zo in te delen dat dit allemaal elke dag aan bod komt, samen met lekker koken en gezond eten. We beginnen tegenwoordig samen iedere dag met een meditatie en iedere nieuwe maan sta ik stil bij wat de maand gebracht heeft en wat mijn wensen zijn voor de maand die komen gaat. Je kan meedoen: Zie nieuwe maan rituelen. 8 april om 10:30 is de volgende nieuwe maanritueel.

Stilte is wat mij betreft verbonden met het Fijnstoffelijke, waarvan ik heb gemerkt dat als je daarin kunt vertrouwen, je veel makkelijker in balans kan leven. En gelukkig hebben we onze voeten om dat alles te verbinden en te ondersteunen. Onze voeten zijn onze basis en reflexzonetherapie helpt ons in balans te houden.


Nieuwe Maan Rituelen:

Waarom tijdens Nieuwe Maan en niet tijdens Volle Maan?

Bij iedere Nieuwe Maan ben ik begonnen om er even bij stil te staan. De Nieuwe Maan heeft de energie van wat we ook bij de lente ervaren, groei en bloei. Tijdens een Nieuwe Maan ritueel kan je goed je wensen benoemen en het vertrouwen hebben dat als je behapbare stapjes neemt, ze ook echt kunnen uitkomen. Het is fijn om daar even bij stil te staan en te bedenken dat je echt wensen mag hebben, ze benoemen en doelen opschrijven om ze te bereiken. Vaak weten we wel wat we graag willen, maar weten we niet hoe we het in ons leven kunnen implanteren of hoe we onze wensen waar kunnen maken. Hoe we rust, genieten en balans vorm kunnen geven. Door hier 1x per maand bij stil te staan, zal je zien dat het een stuk makkelijker wordt.

Tijdens Volle Maan is er meer de energie van loslaten, de energie van de winter. Soms is het heel belangrijk om eerst wat los te laten, wat we vaak uit angst voor veranderingen vast houden en dan is het fijn om tijdens Volle Maan een ritueel te doen. Maar wat mij betreft hoeft dat niet iedere maand.

Zo’n ritueel kan in vele vormen: schrijven, tekenen, verven, dansen, mediteren, tuinieren, wandelen of een combinatie van dit alles. Ik sta voor alle vormen open als je bepaalde wensen hebt. Samen iets laten ontstaan is het fijnste wat er is.


Lente; gezonde stroming van ons levensenergie

De lente hoort bij hout element en hierbij horen de Lever en Galblaas energie. Ik zie bij veel mensen dat die energie te weinig stroomt. Door de kou, door alle negatieve energie die er rond om ons heen is en doordat we te weinig verbinding kunnen maken tussen ons hoofd en ons gevoel.

Rode tenen, wit/ blauwig/ rimpelig spijsverteringsgebied op de voeten en vaak weer rode hielen.

Er kunnen klachten ontstaan als: Stijve heupen, knieën , minder goed zicht, prikkelbaar zijn, gefrustreerd voelen, galstenen, hoofdpijn, problemen met gewrichten, pezen en gewrichtsbanden etc.

De Leverenergie verspreidt ons levensenergie, zodat alle lichamelijke functies soepel kunnen verlopen. De galblaasenergie verspreid de energie van de voedingsstoffen door het lichaam, waardoor de energie door het hele lichaam in evenwicht blijft.

Dit kunnen we goed voelen als het vol op lente is want dan hebben we vaak veel positieve energie om te groeien en te bloeien.


Welke soort ReflexzoneMassages zijn er om je te helpen in balans te blijven of komen:

Metamorfose massage: Wil je dingen loslaten dan is een metamorfose massage een hele fijne manier om het te ondersteunen

Massage gericht op het Hout element: Heb je last van bovenstaande klachten dan is een Lever/Galblaas meridiaanmassage een goed begin.

Moxa gecombineerd met voetmassage: Heerlijke combinatie bij weinig Energie, koude klachten en hormoon problemen

Voetenbad balanssessie: Goed voor ontspanning, slaapproblemen en bij pijnlijke voeten.


Je kunt mij altijd vinden via mijn website: www.anjoabbinkreflexologie.com

of bellen/appen: 0621570040


Mijn wens voor de maand April is een bloeiende, groeiende, zonnige maand.

April in het Zonnetje ( zie mijn website)


Groetjes Anjo

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


LOGO_AARklein.png
bottom of page