top of page

Gezondheid in Eigenhand

Gezondheid in eigen hand!

Bewust, balans, Gezond


Welk cijfer geef jij je gezondheid? Hoe gelukkig en dankbaar ga jij door het leven? Houd je van geven en ontvangen?


Tegenwoordig worden we met z’n allen een stuk ouder, maar helaas zijn we ook een stuk ongezonder. 1 Op 3 personen heeft een vorm van kanker, veel mensen hebben suikerziekte of een hart en vaataandoening. Andere klachten komen nog meer voor, hoofdpijn, spierpijnen, overgangsklachten, rugklachten, hooikoorts of slaapproblemen.

Tegen al deze klachten kunnen we zelf wat doen. Door ons bewust te worden van onze klachten, door het heft in eigen hand te nemen, door balans te vinden in ons leven kunnen we ons een stuk gezonder, vrijer en gelukkiger voelen. Dat wil niet zeggen dat we nooit meer bij een arts langs gaan of geen medicijnen zullen slikken, maar alle therapieën werken beter als de basis een stuk beter is.


Het begint met bewustwording. Hoe voel ik mij vandaag? Beantwoord die vraag eens iedere ochtend bij het wakker worden. Voel je onrust, verdriet, blijdschap, woede, vermoeidheid, opgeruimdheid, voel je je uitgeslapen of onzeker? Schrijf het voor jezelf op in een klein notitieboekje, misschien maak je er wel een klein tekeningetje bij.


Willen we in balans komen dan zullen we onze organen meer moeten verwennen. Alle organen hebben een belangrijke functie in ons lichaam, maar niet alleen een fysieke functie; bijvoorbeeld de lever zorgt voor het ontgiften van ons lichaam, ze zorgen ook voor onze emotionele stabiliteit. Is je lever uit balans dan zal je veel sneller in woede uitbarsten dan je van jezelf gewend bent. Of je kropt het op en je voelt je ongelukkig of onrustig.


Ik heb mij zelf nog niet eens voorgesteld. Ik ben Anjo Abbink, 56 jaar oud en moeder van 2 mooie zonen. Ik woon nu een kleine 5 jaar in Laakkwartier. Sinds 2004 heb ik mijn eigen praktijk als Reflexzonetherapeute. Als reflexzonetherapeute masseer ik mensen meestal aan de voeten, maar het kunnen ook handen, oren of gezicht zijn. Mijn doel is mensen te helpen weer zoveel mogelijk gezond te worden, hun balans terug te brengen in hun leven en het lichaam weer te laten stromen.

Al 20 jaar ben ik dus bezig met gezondheid, maar ik ben zeker geen gezondheidsfreak. Ik hou heel erg van lekker eten en leuke uitstapjes maken, klein maar fijn is mijn motto.


In de volgende column zal ik schrijven over de organen.


Ik wens iedereen veel goeds en wil je met je gezondheid aan de slag?

Ik start binnenkort een mini cursus: Gezondheid in eigen Hand.


Liefs Anjo Abbink2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

April in het Zonnetje 1

Nieuwsbrief April in het Zonnetje 1 Stilte Massages: Op 2 April begon de maand April met een Stilte dag. Een dag waarop Joyce en ik stilte massages combineerde met een klankschalen massage. Voor de 1

Comments


bottom of page