top of page

Handmassages en "gelukshormonen"


Handmassage aan huis.

Aanraking is voor ieder mens een eerste levensbehoefte. Baby’s kun je nog zo goed voeden en verschonen zonder aanraking en aandacht wordt het ziek.

Ook als we ouder zijn is aanraking erg belangrijk! Door aanraken worden hormonen als Dopamine, serotonine en endorfine aangemaakt.

Dopamine is het “feel Good”hormoon als je lichaam dit aanmaakt voel je je een stuk beter.

Oxytocine zorgt voor een sterkere band tussen jezelf en mensen om je heen. Bij verliefdheid, maar ook bij samen lachen speelt dit hormoon een rol.

Endorfine helpt je stress en pijn te overwinnen. Wordt aangemaakt tijdens bewegen en zorgt ook voor een trots gevoel.

Serotinine het belangrijkste gelukshormoon! Wordt ook aangemaakt in de darmen. Belangrijk voor een goede stemming, sociaal gedrag, goed slapen, tegen vermoeidheid en helpt het geheugen.

Door een arm- handmassage wordt de bloeddoorstroming gestimuleerd, het lichaam ontspant en worden de reflexzones gemasseerd.

Reflexzones zijn zones op de handen die in verbinding staan met organen in het lichaam.

Oa de darmen waardoor de spijsvertering wordt gestimuleerd met als gevolg een betere stoelgang en een positieve bijdrage bij het aanmaken van Serotinine.

Een betere balans in het lichaam ( door oa ontspanning, aanmaken van gelukshormonen en een betere doorbloeding) heeft een positieve werking op de bloeddruk en het hart.

Handmassage is een eenvoudige manier om ouderdomsklachten te verminderen of ieder geval er makkelijker mee te leren om gaan, om bijwerkingen van medicijnen te verminderen en een gezellig en ontspannen moment samen.

Ik ben Anjo Abbink en heb sinds 2004 een eigen praktijk als reflexzonetherapeute. Hierin werk ik 2,5 dag per week. Daarnaast geef ik nog 1,5 dag handmassages aan ouderen aan huis.

Reflexzonetherapie is een 4 jarige HBO opleiding met een holistische visie. Wij kijken naar de mens als geheel. Zowel naar het lichaam, als naar gevoelens, emoties, gedachten en overtuigingen. Ik masseer vanuit de westerse, oosterse en ayurvedische geneeswijze. Mijn holistische benadering stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Sinds 2 jaar geef ik met heel veel plezier handmassage aan ouderen aan huis. Het voordeel hierbij is dat u niet de deur uit hoeft, in u eigen stoel gemasseerd wordt, u niks uit hoeft te trekken en na afloop nog rustig kunt nagenieten van de massage.

Mijn massages worden vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Bijna iedere verzekering heeft een potje voor alternatieve geneeswijze. Afhankelijk van u verzekering tussen de 250 en 1000 euro per jaar. U moet helaas wel zelf de factuur indienen bij u verzekering. ( dit mag en kan ik niet voor u doen).

Voor mij is het belangrijkste doel van mijn handmassages: Iemand een fijn moment in de week geven, tijd hebben voor een goed gesprek of juist in stilte iemand ontspannen.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

April in het Zonnetje 1

Nieuwsbrief April in het Zonnetje 1 Stilte Massages: Op 2 April begon de maand April met een Stilte dag. Een dag waarop Joyce en ik stilte massages combineerde met een klankschalen massage. Voor de 1

LOGO_AARklein.png
bottom of page