top of page

Herfst 2017


Nieuwsbrief Herfst 2017

Al voelt het even aan als zomer, we zitten alweer midden in de herfst. Bij de herfst hoort het metaal element en hieraan verbonden zitten de meridianen van de Dikke darm en de longen. Er zijn dan ook relatief veel mensen verkouden of grieperig in deze perioden.

Het Metaal element houden we sterk door witte en bittere groente te eten, als bloemkool, ui, knoflook, chinese kool, champignons, maar ook zoetige groente als zoete aardappel, wortelen en pompen. Als vlees is wild en gevogelte nu het best. Verse kippensoep met gember is goed tegen beginnende verkoudheden en griep. ( Verse Gember thee drinken is minder verstandig want daar droogt je lichaam van uit).

Al is de herfst eigenlijk niet het moment om nieuwe dingen te leren of te organiseren, beter is dat om in het voorjaar te doen, wil ik toch in deze periode een cursus reflexzonetherapie geven. Je leert natuurlijk een ontspanningsmassage op de voeten te geven, we gaan kijken wat de voeten vertellen en als er interesse voor is kijken we ook naar de 5 elementen (net zoals hierboven beschreven over het metaal element). Laat mij het weten als je geïnteresseerd bent!

Ik ben me steeds meer aan het richten op ouderen en hun mantelzorgers. Vorige week gemasseerd en een voorlichting gegeven op de Gezond en Welbeurs en in november tijdens de week van de Mantelzorgers ben ik ook op 2 plaatsen te vinden. Ik geef dan handmassages aan Mantelzorgers.

Handmassages doen meer voor je lichaam dan je in eerste instantie zou denken. Natuurlijk is het heerlijk ontspannend, maar door de massage maakt het lichaam ook allemaal zo genaamde gelukshormonen aan, die er voor zorgen dat je beter in je vel zit en dat je darmen beter gaan werken met alle positieve effecten die daar weer bij horen. In de bijlage een Stukje over Handmassages.

Ondertussen werkt mijn boekhoudprogramma eindelijk helemaal, waar ik echt blij mee ben.

Ik hoop natuurlijk iedereen binnenkort weer te zien in mijn praktijk, want dat blijft natuurlijk het allerfijnst om te doen.

Ik wens iedereen een hele goede herfst!

Groetjes Anjo

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

April in het Zonnetje 1

Nieuwsbrief April in het Zonnetje 1 Stilte Massages: Op 2 April begon de maand April met een Stilte dag. Een dag waarop Joyce en ik stilte massages combineerde met een klankschalen massage. Voor de 1

bottom of page