top of page

Intergratie Diner


Het Nationaal Integratie Diner

Samen met een vriendin naar het Nationaal Integratie Diner. Helaas moest mijn vriendin op het allerlaatst afzeggen, dus alleen op pad. Niet heel erg, want sommige dingen zijn wel lekker om alleen te doen, zeker kennis maken met andere mensen.

Het diner werd voor de 5x dit jaar georganiseerd door : Eén land één samenleving. Je kon deelnemen op 250 verschillende plekken in Nederland. In Den Haag was het in de bibliotheek van de Schilderswijk. Gelukkig bestaat de bibliotheek nog door toedoen van 1 van onze stadspartijen. Helemaal vernieuwd en met een hele sociale, integratie functie. Gelukkig worden er ook nog gewoon boeken uitgeleend. Het was meer een diner voor mensen die wonen en werken in de schilderswijk, dan wat ik mij bij een integratie diner voorstelde, maar iedereen was zeer welkom en en de sfeer was heel warm, gezellig en hartelijk.

Het diner bestond uit groente bouillon, hachee met rodekool en griesmeelpudding toe. Erg Hollands, iets te voor mijn tafelgenoten, lieve opa’s die in de jaren 60 naar Nederland waren gekomen. Hun kinderen en kleinkinderen zijn goed geïntegreerd, ze hebben allemaal een goede functie en sociaal betrokken. De Opa’s doen ook heel veel in de wijk en zijn super trots op alle nakomelingen.

Het diner werd verzorgd door: Resto van Harte. Resto van Harte is een stichting met als doel: Meer gasten aan tafel om ontmoetingen mogelijk te maken tussen mensen en culturen en diners verzorgen voor en door alleenstaande. Ze werken (natuurlijk) met vrijwilligers die begeleid worden door een professionele kok.

Je weet het natuurlijk wel, maar ook deze avond was het weer een ontdekking hoe ongelofelijk veel vrijwilligers er werkzaam zijn in Nederland. En dan gaat het meestal niet om een enkel uurtje, maar zijn het echt professionele parttime banen.

De meeste tafelgenoten waren goed geïntegreerde landgenoten met een politieke functie, werkend bij de politie of werkte als vrijwilliger in de buurt. Maar er waren ook nog gewone buurtbewoners.

Mijn indruk van de Schilderswijk na deze avond: Een gezellige, sociale wijk die gelukkig veel aandacht krijgt.


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page