top of page

Waarom Reflexzonetherapie?


Waarom zou je naar een reflexzonetherapeute gaan?

Deze vraag krijg ik regelmatig in steeds wat andere bewoordingen.

* Met welke klachten ga je naar een reflexzonetherapeut? * Wat voor cliënten komen bij jou? * Wat doet een voetmassage?

Meestal beantwoord ik die vraag snel en redelijk standaard. Als je een longontsteking hebt of een blindedarm ontsteking ren dan naar een ziekenhuis en voor de meeste andere klachten kan je bij mij komen. Buikpijn, hoofdpijn, rugpijn etc. Reflexzonetherapie versterkt het zelf genezend vermogen en brengt het lichaam in balans.

Nu wil ik toch wat langer stil staan bij die vraag. Want waarom zou je het doen? Je voeten laten masseren. Hoe fijn is het als iemand aan je voeten gaat zitten? Het kriebelt, mijn voeten zijn lelijk en ze doen al pijn en het eigenlijk best intiem iemand aan je voeten laten zitten.

Voor mij zijn er drie redenen om naar een reflexzonetherapeute te gaan:

* Bij klachten die niet over willen gaan of die net zijn ontstaan. * Voor ontspanning en energierijker verder te gaan in ons hectische leven. * Om een veranderingsproces te ondersteunen.

1) Juist bij klachten die niet overgaan of die net zijn ontstaan kan je lichaam wel een steuntje in de rug gebruiken. Als je geen koorts hebt is het voor mij altijd goed om een massage te ontvangen. Tenminste aangepast aan het energie niveau van het lichaam en daarmee samenhangend hoeveel het lichaam kan verwerken. Door goed naar de voeten te kijken kun je dit redelijk goed inschatten.

Door de massage versterk je het zelf genezend vermogen en dat heeft je lichaam hard nodig om weer beter te worden. Met de juiste voeding en genoeg vocht is je lichaam bijna altijd instaat weer in de juiste balans te komen en klachten te laten verminderen.

Alleen koorts is wel een echte contra indicatie want dan is je lichaam al zo hard aan het werk dat het niet nog meer prikkels kan verwerken.

2) Probeer het maar eens uit, een voetmassage ontspant enorm. Met een volle handgreep en geen gekriebel vindt eigenlijk iedereen een voetmassage heerlijk. Het geeft ook energie. Door een betere doorbloeding en opheffen van blokkades kan de energie weer ruimschoots door je lichaam stromen en voel je je weer een stuk energieker.

3) Zit je in een veranderingsproces, bewust of onbewust, dan kost dat veel energie. Vaak gaan we ongezonder eten en minder sporten en nemen we ook nog eens minder rust. Het lichaam raakt dus uit balans. En wil je beslissingen kunnen nemen en andere wegen in kunnen slaan hebben we juist veel kracht en moed nodig. Zoals hierboven beschreven bewerkstelligd een goede reflexzonetherapie behandeling ontspanning, goede doorbloeding, opheffen van blokkades, balans en een gezond zelf genezend vermogen. Zo kan de verandering vloeiend verlopen en met plezier worden ervaren.

Een andere vraag is: Laat je jezelf ook wel een masseren? Ja zeker. Vind ik heel belangrijk. Natuurlijk om zelf in balans te blijven en alles wat op mijn pad komt te kunnen ontvangen en om te blijven ervaren hoe het voelt en wat het met je doet als je gemasseerd wordt.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

April in het Zonnetje 1

Nieuwsbrief April in het Zonnetje 1 Stilte Massages: Op 2 April begon de maand April met een Stilte dag. Een dag waarop Joyce en ik stilte massages combineerde met een klankschalen massage. Voor de 1

bottom of page