top of page

Pizza's van morgen!


Pizza’s van Morgen !

Voor wie het niet weet. Mijn man bakt al vanaf zijn 16 de pizza’s. Bijna al die jaren heeft hij ook zijn eigen pizzeria gehad. Tegenwoordig een afhaal pizzeria met tafeltjes. Misschien een beetje ingewikkelde naam, maar het is moeilijk om een naam te hebben die de juiste lading dekt.

Hij bakt natuurlijk verse pizza’s en koopt zo bewust mogelijk in. We bezorgen bewust niet, omdat we contact willen hebben met de klanten en de pizza zo kort mogelijk in een doos willen hebben. We werken zo exact mogelijk op tijd om “de pizza in de doos tijd” zo kort mogelijk te houden en alle gerechten gelijktijdig te kunnen bereiden. Net als in een restaurant, waar iedereen gelijktijdig het eten geserveerd krijgt.

Sinds kort hebben we 15 zitplaatsen. Dit bevorder nog meer het contact met onze klanten, de gezelligheid in de zaak en je eet de pizza op zijn lekkerst.

Tijdens mijn bijscholingen en ook in de media wordt Pizza altijd geassocieerd met ongezond eten. Dit vind ik echt heel jammer. Een Pizza hoeft echt niet ongezond te zijn. Het gaat natuurlijk om de ingrediënten, hoe je een pizza maakt en wat versta je onder ongezond.

Het Pioppi-dieet (Pioppi is een dorpje in Zuid Italie waar de inwoners op een gezonde manier gemiddeld boven de 90 worden) is een mediterraanse eet

wijze wat tot gevolg heeft dat oa diabetisch patiënten, mensen met overgewicht en mensen met hart en vaatziekten gezond worden( zie tv programma: Dokters van Morgen) Je eet dan verse producten als groenten en fruit, olijf-olie, vette vis, eieren, verse kruiden en specerijen, vol vette yoghurt en kaas. Oké? En zo min mogelijk snelle koolhydraten. Ook vasten is een vaste gewoonte in Pioppi. Dit is heel goed voor je lichaam om regelmatig tot rust te komen en te veel opgenomen stoffen te verwijderen. ( gezonde gewoonte om te detoxen)

Door onze bewuste inkoop is mijn inzien onze pizza redelijk gezond. De bodem zijn koolhydraten, maar een dunne knapperige vers gebakken bodem is wat anders dan een dikke bodem met smaakmakers en E nummers.

Mijn man koopt in bij de Lindehof. De groenten en kruiden zijn altijd van de volle grond, wat smaak en vitamine en minerale sterk bevordert. Het vlees komt van hun eigen slagerij, hun koeien, varkens, kippen lopen buiten en staan in de wei, krijgen gezonde voeding en stress wordt zoveel mogelijk gereduceerd.

Goede olijf-olie daar is al jaren van bekend dat het gezond is. Ook onze kaas is goed gemaakte kaas en geen mengsels. Onze pizza’s beleggen we met echte mozzarella en andere mooie kazen.

Een goede bodem, met vers beleg is lekker en verre van ongezond. Je kan de pizza ook aanpassen aan je eigen wensen. Minder of geen mozzarella kan heel goed en vind ik vaak extra lekker, vegetarisch beleg met veel verse kruiden, heerlijk. Een scheutje extra olijfolie met een beetje zeezout doet wonderen. Vers uit de oven en kort in een doos en je hebt een gezonde, heerlijke Pizza.


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page