top of page

Dankbaar


Een maand voor deze periode, ik wil het geen crisis noemen om het niet alleen in een negatief daglicht te zetten, kreeg ik een nieuwe telefoon. In het begin vond ik het een drama, deed die het ook niet goed (sim kaart zat er verkeerd in) kon ik niks vinden en stond ik af en toe op het punt het ding door de ramen naar buiten te gooien. Nu ben ik zo dankbaar dat ik hem heb. Hij doet het goed ( sim kaart zit nu goed) en hij valt niet steeds uit zoals mijn oude. Wel zo handig als je zo ongeveer 10 uur per dag op je telefoon zit.

Wat overig het laatste was wat ik verwacht had ooit te doen. Toen mijn telefoon het normaal deed en ik mijn app’s weer ging installeren nam ik de beslissing de nos app en nu.nl eraf te laten en net als vroeger maar 1x per dag nieuws te kijken/volgen. Via facebook kwam er natuurlijk nog wat binnen, maar ik wilde vooral meer tijd vrij maken om vaker de artikelen van de Correspondent te lezen.

De Correspondent is een onafhankelijke nieuws site, waarvoor je 1x per jaar een bijdrage betaald en dan krijg je iedere dag artikelen binnen over veel verschillende onderwerpen die raken aan het actuele nieuws of gevoelens die in de samenleving leven. Via artikelen, Podcast, gesprek vorm, video’s en boeken. Alles gaat dieper in op de materie dan bij het vluchtige nieuws van alle dag.

Een van de onderwerpen is Dankbaarheid. Door meer stil te staan bij waarvoor je dankbaar voel je zelf gelukkiger en maak je ook andere gelukkig. Het maak je behulpzamer, zorgt voor betere relaties en leidt tot minder materialisme. En dit door 1x per dag even stil te staan bij waarvoor je die dag dankbaar bent geweest! Tyfoon vroeg het bij een van de laatste uitzendingen van de Wereld draait Door onverwachts aan Mathijs. Mathijs waarvoor ben jij vandaag dankbaar geweest? Hij moest er natuurlijk even over nadenken. De zon, mijn gezin, dit programma, mijn team eigenlijk is er heel veel om dankbaar voor te zijn. We beseffen het ons alleen vaak zo weinig.

Door het woord alleen al meer in mijn hoofd te hebben merk ik dat ik er bewuster van ben en me vaker dankbaar voel. Je kan ook alleen of samen (dit brengt je vaak tot mooie gesprekken) een vast moment op de dag nemen en er even bij stilstaan en/of opschrijven. (samen kan ook door de telefoon met een fijn familielid of goede vriend of vriendin)

Dankbaar ben ik dat we in maart veel zon hebben gehad, dat ik een heel fijn veilig plekje heb om in te wonen, dat ik een bijdrage mag leveren om de zorg en hun cliënten te beschermen, dat er zoveel vrijwilligers zijn die daar bij willen helpen, dat ik liefde om me heen heb, dat ik deze bijzondere tijd mag mee maken,( ik heb er nu al heel veel van geleerd), dat ik zoveel lieve cliënten heb die mij ondersteunen en lieve berichtjes sturen, dat mijn Barones ( zoals ik haar altijd noem) het tot nu toe erg goed doorstaat, dat iedereen in mijn omgeving nog gezond is, dat ik iedere avond heerlijk kan koken en gezond kan eten, dat ik een tuin heb, dat het virus (volgens mij) nog niet in een vluchtelingen kamp is aangetroffen (laat het zo blijven en meer saamhorigheid komen om het vluchtelingen probleem op te lossen), dat we nu meer verbondenheid met elkaar voelen….. er is vast nog veel meer om dankbaar voor te zijn.

Nu ben ik dankbaar dat ik dit jullie toe mag zenden en weer even bewust heb stil kunnen staan bij dankbaarheid. Ook ben ik dankbaar voor alle lieve bijdrage in welke vorm dan ook.

Omdat vele van jullie mijn bankrekening vroegen, waarvoor dankjewel, zal ik deze les van ontvangen met dankbaarheid aannemen en tot me nemen.( De meeste mensen of in ieder geval de meeste therapeuten zijn beter in geven dan ontvangen)

Onderaan elke blog kun je mijn nummer vinden. Doe er vooral mee wat voor jou goed voelt en waar jij je dankbaar bij voelt. Dat je deze blog hebt gelezen geeft mij al een goed en gelukkig gevoel. De volgende blog gaat waarschijnlijk over vreugde!!

Fijne week, liefs Anjo


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

April in het Zonnetje 1

Nieuwsbrief April in het Zonnetje 1 Stilte Massages: Op 2 April begon de maand April met een Stilte dag. Een dag waarop Joyce en ik stilte massages combineerde met een klankschalen massage. Voor de 1

LOGO_AARklein.png
bottom of page