top of page

Mijn geboorterecht


Er is iets gebeurt. Ik kan het niet precies omschrijven, maar ik ben anders in het leven gaan staan.

Krachtiger, zelfstandiger, vrijer, dynamischer, energieker ik voel het allemaal.

Volgens mijn levenspotentieel wordt ik pas gelukkig als ik weet dat het met andere in mijn omgeving ook goed gaat. Als ik mijn intuïtie volg en het weten loslaat. ( dan krijg ik de juiste informatie binnen) Dit weet ik al veel langer en heb ik meerdere keren ervaren in mijn leven, maar door de mondkapjes kwamen alle gezaaide bloemen in één keer omhoog.

Mijn geboorterecht is een leven van overvloed en vervulling leiden. Door een gezond gevoel van eigenwaarde te creëren schep ik de voorwaarde om mijn geboorterecht in vervulling te laten gaan. Door het mondkapjes traject komt dit allemaal samen. Ik voel me happy, ik doe wat goeds voor anderen en ervaar een overvloed aan respect en positieve energie en het project vervult een grote behoefte.

Straks wordt de uitdaging om mijn intuïtie te blijven volgen en mijn geboorterecht te blijven leven. Ik heb het gevoel dat het project mondkapjes een vervolg wil.

Misschien mondkapjes maken voor vluchtelingkampen in Griekenland?

2x Per week iets schrijven is best een uitdaging. Ik lees andere nieuwsbrieven en blogs om input te hebben en ik probeer tijdens het schrijven het interessant en persoonlijk te houden. In één van die andere nieuwsbrieven ( Natuurgeneeskundige Praktijk van Corrie Derks, zij werkt veel met klankschalen) kwam ik een gedicht tegen van Charlie Chaplin.

De wijsheid van mijn hart

“Toen ik van mezelf begon te houden, zag ik in dat mijn onrust en emotioneel lijden signalen zijn, dat ik niet leef in harmonie met mezelf. Nu weet ik: dat is AUTHENTICITEIT.

Toen ik van mezelf begon te houden, begreep ik hoeveel ik iemand kan kwetsen als ik plotseling verlangens opdring zelfs als ik wist dat de tijd er niet rijp voor was en de ander er niet klaar voor was zelfs als ik die ander was. Nu weet ik: dat is RESPECT.

Toen ik van mezelf begon te houden, verlangde ik niet langer naar een ander leven en zag ik dat alles in de wereld om me heen een uitnodiging is om me te ontwikkelen. Nu weet ik: dat is GROEI.

Toen ik van mezelf begon te houden, begreep ik dat ik altijd op het juiste moment op de juiste plek ben en dat alles gebeurt op precies het juiste moment. Ik kan dus rustig zijn. Nu weet ik: dat is ZELFVERTROUWEN.

Toen ik van mezelf begon te houden, stopte ik om elke minuut te vullen en plannen voor de toekomst te maken. Nu doe ik alleen dat waar ik blij van word waar ik van houd en wat mijn hart laat zingen op mijn eigen manier en in mijn eigen tempo. Nu weet ik: dat is EENVOUD.

Toen ik van mezelf begon te houden, heb ik me bevrijd van alles wat niet goed voor me was: voeding, mensen, spullen, situaties en alles wat aan me trok, wat me weg leidde van mezelf. Eerst noemde ik het ‘gezond egoïsme’. Nu weet ik: dat is LIEFDE VOOR JEZELF.

Toen ik van mezelf begon te houden stopte ik met steeds mijn gelijk willen halen en sindsdien merk ik steeds vaker dat niets zwart of wit is. Nu weet ik: dat is BESCHEIDENHEID.

Toen ik van mezelf begon te houden wilde ik niet langer in het verleden leven en me geen zorgen meer maken over de toekomst. Nu leef ik alleen in het moment in het hier en nu, waarin alles gebeurt. En ik noem dat: ZIJN.

Toen ik van mezelf begon te houden zag ik in dat mijn gedachten met me aan de haal kunnen gaan en me een naar gevoel kunnen geven. Maar toen ik mijn hart liet spreken, werd mijn geest een waardevolle bondgenoot. Nu noem ik deze verbinding: de WIJSHEID VAN HET HART.

Wanneer we van onszelf gaan houden hoeven we niet langer bang te zijn voor confrontaties met onszelf of met anderen. Zelfs sterren botsen weleens en daaruit worden weer nieuwe werelden geboren. Nu weet ik: dat is LEVEN!”

Op de dag dat hij zeventig jaar werd, schreef Charlie Chaplin een prachtige tekst. Terugkijkend op zijn leven ontdekte hij dat liefde voor jezelf alles in een ander perspectief zet en het leven mooier en lichter maakt.

Fijne week,

Liefs Anjo


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

April in het Zonnetje 1

Nieuwsbrief April in het Zonnetje 1 Stilte Massages: Op 2 April begon de maand April met een Stilte dag. Een dag waarop Joyce en ik stilte massages combineerde met een klankschalen massage. Voor de 1

LOGO_AARklein.png
bottom of page