top of page

Versterk je immuunsysteem: Wordt 1000!!


Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor. We kunnen zelf veel doen om onze weerstand te verhogen en gezond te blijven of te worden, door ons immuunsysteem te koesteren, te verwennen en vooral te stimuleren.

De “Chinezen” zeggen: Masseer iedere dag Maag 36 en je wordt 1000 jaar oud.

Er zijn drie grote geneeswijze op onze wereld: Onze Westerse geneeswijze, de TCM, Traditionele Chinese Geneeswijze en de Ayurvedische Geneeswijze. Alle drie bestaan ze al eeuwen, hebben ze hun sterke en zwakke punten en kunnen ze elkaar heel goed aanvullen.

De Westerse Geneeswijze is goed in chirurgie en weet veel van alle cellen, hormonen, mineralen en andere specifieke onderdelen van het lichaam. De TCM is diagnostisch heel sterk, ze leggen linken en zien dan waar de oorzaak van het probleem ligt. Ze werken met meridianen, energiebanen en acupunctuurpunten. Vanuit de Ayurvedische Geneeswijze is bijv de Yoga ontstaan. Voor veel mensen hier in het Westen een waardevol onderdeel van hun leven. Ze voelen de ontspanning en stroming van de energie die Yoga hun geeft.

Door het acupunctuurpunt Maag 36 te masseren geef je je immuunsysteem een enorme boost. Het is een groot punt onder de knie, wat stevig gemasseerd mag worden. Naast Maag 36 zijn er natuurlijk nog veel andere punten die belangrijk zijn voor je immuunsysteem. Gelukkig begint dat besef steeds meer door te dringen. Gisteren een oproep van 1600 zorgprofessionals: Wacht niet op een vaccin, maar werk aan een gezonde leefstijl.

Een goed en vooral veilig vaccin ontwikkelen duurt gemiddeld tussen de 5 en 7 jaar. Sneller gaat bijna altijd ten koste van de veiligheid. Een vaccin is een klein beetje van de ziek makende stof inspuiten, zodat je lichaam antistoffen gaat aanmaken en bij de volgende keer als het lichaam in aanraking komt met deze stof, het lichaam het meteen herkent en heel snel antistoffen heeft om bijvoorbeeld het virus te doden. Stel er is een goed vaccin, maar jou immuunsysteem is heel zwak? Dan is maar de vraag of je toch niet ziek wordt van het vaccin. Dan kan misschien een klein beetje al een ziekte veroorzaken. Dus: wacht niet op een vaccin, maar zorg voor een goed immuunsysteem.

Een gezonde leefstijl bestaat uit meerdere aandachtspunten:

* Rust, ontspanning en vertrouwen

* Gezond eten: Verse groente en fruit, zelf koken zonder pakjes of blikjes en geen light producten

* Bewegen: Wandel minimaal een half uur per dag, doe zo min mogelijk met de auto, wandel of fiets, neem een trap ipv de lift en doe mee met Nederland in beweging op de TV.

* Goed slapen, druppel wat lavendel op je kussen

* Koud af douchen en voetenbadjes nemen met zeezout, eindigen met koud water.

* Knuffel elkaar, houd elkaars hand vast, of masseer elkaar. Aanraking geeft het immuunsysteem een enorme kracht. Bij elkaar zijn op 1,5 meter afstand ook al, maar bij aanraken maakt je lichaam veel goede hormonen aan en geeft rust en vertrouwen. Zorg dat je groep met mensen waarmee je contact hebt niet te groot is, maar zorg dat het contact wel liefdevol is.

Ieder immuunsysteem is uniek. Misschien nog wel unieker dan een vingerafdruk. Het wordt tijdens je leven opgebouwd, je moet het onderhouden en het moet actief blijven. Het blijft actief door in aanraking te komen met veel verschillende bacteriën, virussen en schimmels. De meeste hebben we hard nodig om gezond te blijven en sommige zijn ziekteverwekkers. Door te hygiënisch te zijn, veel alcohol of ontsmettingsmiddelen te gebruiken en alles de hele tijd te ontsmetten en geen contacten te hebben, verzwakt ons immuunsysteem. Te veel goede bacteriën en virussen worden dan gedood.

Niemand kan zoveel doen voor jou immuunsysteem als jijzelf. Wees er lief voor en onderhoud het goed. Masseer iedere dag Maag 36 even.

STERK IMMUUNSYSTEEM: ZIEKMAKEND VIRUS GEZOND

ENIGSINDS ZWAK IMMUUNSYSTEEM:ZIEKMAKEND VIRUS MILDE ZIEKTE

ZWAK IMMUUNSYSTEEM: ZIEKMAKEND VIRUS ERNSTIGE ZIEKTE

Hoe vind je Maag

Maag 36 mag je stevig masseren, kloppen, drukken iedere dag 1 minuut ongeveer.

Houd je zelf gezond, het beste medicijn tegen de meeste ziektes en klachten en houd onze gezondheidszorg betaalbaar.

En? Lachen is het beste medicijn.

Groetjes Anjo


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

April in het Zonnetje 1

Nieuwsbrief April in het Zonnetje 1 Stilte Massages: Op 2 April begon de maand April met een Stilte dag. Een dag waarop Joyce en ik stilte massages combineerde met een klankschalen massage. Voor de 1

LOGO_AARklein.png
bottom of page