top of page

Vrouwenpraat


Zoals ik al schreef heb ik weer wat kleine overgangsklachten. Onregelmatige ongesteldheid van vrij heftig tot een lichte vorm. Opgeblazen buik en borsten en een humeur dat schommelt als of ik op een boot zit dan weer uit de wind in de zon en plotseling op een woelige zee.

Normaal gesproken laat ik mij 1x per maand behandelen door een acupuncturist zodat deze schommelingen niet te groot worden. Helaas moet ik dat nu even missen. Nu ik weer iets meer vrije tijd ervaar behandel ik mijn eigen voeten regelmatig.

Eén probleem van het ongesteld zijn lijk ik te hebben opgelost. Het gebruik van tampons. Buiten dat ze totaal niet milieu vriendelijk zijn heb ik er of zoveel bij me dat ze bijv in de tram uit mijn zak vallen als ik me mobieltje pak. Of ik vergeet ze mee te nemen en kan weer ergens opzoek naar de dicht bij zijnde drogist. Ik zeg al jaren tegen mezelf: ik ben niet zo goed in ongesteld zijn.

Van de week heb ik een OrganiCup besteld. Wat ideaal. 12 uur in te houden, afwasbaar, mee te zwemmen, niet zichtbaar in de sauna en tot nu toe werkt het echt makkelijk en prima.

Missen jullie dat ook af en toe? Theetje/wijntje drinken met een vriendin? Even lekker kletsen. Gewoon even als vrouwen onder elkaar. Soms even lekker zeuren, soms even je verdriet of boosheid uiten of gewoon vertellen dat je een leuk jurkje hebt gezien. Tuurlijk is kletsen door de telefoon ook heerlijk. Deed ik als puber al uren, maar op een terrasje of op het strand en elkaar even een knuffel kunnen geven is nog fijner.

Vandaag gaan we de filmpjes maken. Eéntje over voetverzorging en ééntje over voetmassage. Ik ben benieuwd. Ik ga Fransjes voeten behandelen, Elia gaat het filmen en daarna editen en op you tube zetten. Als het gelukt is krijgen jullie de link.

Ik ga mijn kamertje in orde en gezellig maken voor onze filmsessie, douchen en iets vrolijks aan trekken. Weer even bezig zijn met mijn echte werk. Werk waarvan ik weet dat bij mij past en wat ik te doen heb in dit leven. Soms vergeet je of je werk er wel toe doet, maar aan de andere kant weet ik ook hoe klein soms de bijdrage ook is , het is wel een belangrijke bijdrage. De gezondheidszorg kan veel meer holistisch, we kunnen echt meer vertrouwen op ons zelf genezend vermogen, de natuur bied ons genoeg steun, je zelf en de aarde goed voeden en verzorgen geeft de juiste voedingsbodem om te groeien en te bloeien. Elke kleine bijdrage en vertrouwen hierin zorgt dat we de juiste balans gaan vinden. Ik blijf hopen op een mooie samenwerking en balans tussen de reguliere en holistische/ complementaire/natuurgeneeskundige/alternatieve gezondheidszorg.


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page