top of page

Griep, je moet er maar de tijd voor hebben!

Bijgewerkt op: 27 okt. 2023

De griepgolf raast over ons land. Zonder dat je het ziet, hoort of ruikt kom je ermee in aanraking en ben je verkouden. Zonder dat je ook maar 1 seintje aan je lichaam hoefde te geven is je lichaam zich gaan verdedigen tegen dit virus. Griep en verkoudheid worden veroorzaakt door een virus.


Een virus is niet te behandelen met antibiotica. Een virus is vaak hardnekkig en een virus vraagt de tijd. Een gezond lichaam heeft genoeg weerstand om een virus te overwinnen, maar dit vraagt tijd. Voor veel mensen veel tijd. Een week ziek zijn vinden de meeste mensen lang: Ik heb al 3 dagen koorts, ben al een week verkouden. Een week ziek zijn vinden we lang, een week vakantie te kort.


Je lichaam moet echt keihard werken om het van het virus te winnen en het uit het lichaam te verwijderen. Dit doet het lichaam door zijn/haar temperatuur te verhogen waar een virus niet tegen kan. Koorts is dus echt een belangrijke methode van ons lichaam om virussen, bacteriën en andere indringers te verwijderen. Geef je lichaam de tijd om zijn/haar werk te doen ga lekker in je bed lichamen en koester je lichaam.

Ook ons snotteren en hoesten is een methode om vervelende stoffen uit je lichaam te verwijderen.


Al dit harde werken kost veel energie en je lichaam heeft dan ook de tijd nodig om daar weer van te herstellen. Net als na een periode van hard werken een weekje vakantie niet genoeg is, is het voor je lichaam niet genoeg om maar een weekje te mogen herstellen. Geef je lichaam de tijd om weer op krachten te komen.

Neem lekker zelf getrokken vlees of kippenbouillon, drink veel warm water, eet veel verse groente en fruit en begin met kleine stukjes wandelen. Rust veel en bouw het rustig op.

Een griep vraagt dus veel tijd. Het is echt verstandig om het ook de tijd te gunnen. Heeft je lichaam niet genoeg tijd om goed te herstellen dan verstopt het de restjes van het virus in je vetopslag ( wat rond veel organen zit) en gaat het interen op je reserves. Dit kan resulteren in veel vage klachten. Beetje last van dit, beetje last van dat. Onderzoeken wijzen weinig uit, maar je voelt het echt wel en het kost je heel veel energie.


Mijn advies: Griep en vooral het herstellen ervan: Neem er de tijd voor!


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

April in het Zonnetje 1

Nieuwsbrief April in het Zonnetje 1 Stilte Massages: Op 2 April begon de maand April met een Stilte dag. Een dag waarop Joyce en ik stilte massages combineerde met een klankschalen massage. Voor de 1

Comments


bottom of page