top of page

Weekje Bosgoed!

Dit jaar voor de derde keer ben ik als "Lakei"mee naar het Bosgoed.

1x per jaar ga ik met mijn 95 jarige vriendin mee op vakantie. Net als 2 jaar geleden dit jaar naar Lunteren, naar het zorghotel Het Bosgoed.

Het zijn goed verzorgde vakanties geleidt door lieve vrijwilligers.


We vielen dit jaar met onze neus in de boter, doordat net de Lunterse dagen er waren. Het laatste weekend van augustus verandert Lunteren in een Oudhollandse sfeer.

Iedereen verkleed dit jaar met als thema orange.

De grootste attractie is de optocht met wel 125 wagens, fietsers, oude brommertjes, oude kinderwagens, oude brandweerauto's etc.

Wij zaten heerlijk onder de bomen op de van te voren neergezetten stoelen en waren een bezienswaardigheid voor de deelnemers van de optocht. Zeker toen we ook nog allemaal een heerlijke warme kroket geserveerd kregen.


Op zondag zijn we met de grote rolstoelbus en chauffeur Erik gereden via de mooie huizen van het Gooi naar Huizen om daar op de fietsboot te stappen naar Eemdijk. Een leuk tochtje via de randmeren. Ook de fietsboot wordt geleidt door lieve vrijwilligers.


Maandag met een oude bekende vrijwilligster, Gerda, door het Lunterse bos gecrost en heerlijk geluncht bij de Lunters boer.


De nachten gaan een beetje op en neer, en het zelfde geldt voor de thuiszorg, maar over het algemeen gaat het redelijk. Zo goed als vorig jaar is ook moeilijk te evenaren.


Vandaag nog een uitstapje naar Garderen, de zandsculpturen, en dan morgen weer huiswaarts. Bijzonder om nog zoveel te kunnen en te genieten van alles wat er aangeboden wordt als je 95 bent. Want Gert had ook elke avond weer een afwisselend programma samen gesteld. Harpiste, De Boswachter, Nostalgie avond en vanavond het nooit afwezige Shantykoor.


Het eten op de Bosgoed is van bijzonder goede kwaliteit en ze proberen ook echt nieuwe gerechten aan te bieden, ondanks het gemiddelde hoge leeftijd.


Het was weer een bijzonder lief en leerzaam weekje. Zou iedereen moeten doen die graag positief oud wil worden. Goed voorbeeld, doet goed volgen.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page